Што е дигитално CV и како да се создаде

Дигитално CV

Како да направите оригинална онлајн биографија или дигитално CV?

Сакате да остварите деловна соработка, но никогаш не успевате да се претставите пред идните работодавци и соработници. Кога се пријавувате за работа, испраќањето CV бара време, чекање одговор – првиот, вториот круг интервјуа и на крајот се поставува прашањето дали работодавачот досега ја забележал вашата работа. Сето тоа малку ве фрустрира и сакате да дојдете до можна работа на оригинален начин.

Затоа постои NioPage, кој ви овозможува да го креирате вашето оригинално дигитално CV за само неколку кликања и неколку минути.

Можеме да се согласиме со фактот дека веќе е надминато традиционалното CV со хронолошки прегледи. Многу хартија, канали за испраќање и форма што е малку застарена, особено ако се занимавате со визуелна уметност, не можете да ја спакувате досегашната работа на 2 листови хартија. Потребно е многу повеќе за да се претставите.

Ако сакате да изгледате целосно професионално на пребарувачот, NioPage може да ви помогне во тоа. Дигиталното CV го олеснува презентирањето пред работодавачот. Многу е лесно да се создаде атрактивна дигитална содржина во форма на биографија, со бонус како видео, фотографии и дел од вашата досегашна работа.

Се разбира, дигиталното CV не мора да биде ограничено на поединци и поединци, можете да го креирате и користите како компанија доколку сакате да ги презентирате вашите услуги и да работите на друга компанија или краен корисник.

Како да се истакнете во еден куп резимеа на конкурс за работа?

 Не е тајна дека работодавците ги бараат имињата на потенцијалните вработени на пребарувачите, особено на Google. Вашата онлајн лична презентација може да биде клучна за вашиот иден бизнис. Дигиталната биографија може да се пребарува и ви дава поголема контрола врз вашата онлајн репутација.

Изгледа професионално кога вашиот иден работодавец, наместо да наиде на албум полн со слики од вашиот одмор, ќе најде елегантно и најсовремена онлајн дигитална биографија.

Многу индустрии во денешно време бараат од кандидатите да ги објават своите резимеа онлајн во специфичен формат (на пр. MS Word, HTML или PDF) со прикачување од друга локација.

Главната предност на дигиталното CV е тоа што тие се актуелни. Доколку некоја компанија треба брзо да вработи работник или бара привремена или хонорарна работа, ќе бара брзо решение, а онлајн биографијата веднаш ви ги отвора овие патишта.

 Ќе се издвоите од толпата и ќе им олесните на работодавците да пристапат до онлајн понудата на вашите квалитети. Кога потенцијалниот работодавач ќе го види вашето име, ќе го впише во пребарувач, тој може да ги види вештините што им се потребни. Тоа може да биде она што ќе ве приближи до посакуваната положба.

 Дигиталното CV ви дава поголема флексибилност и способност да ја изразите креативноста отколку печатените верзии или застарените pdf-датотеки, без да барате никакво техничко знаење за да го направите.

Кои се придобивките од дигиталното CV?

 Нема сомнеж дека треба да ја прилагодите вашата биографија пред да аплицирате за работа. Се согласуваме дека е потребно многу време. Ова е местото каде што придобивките од дигиталното портфолио доаѓаат во игра:

 • Како прво, тој е постојано ажуриран, бидејќи можете да го промените во секое време и да додавате нова содржина.
 • Можете исто така да имате повеќе верзии на вашето портфолио во зависност од тоа каде сакате да се натпреварувате.
 • Нема потреба мачно да се печати секоја копија. На овој начин можете да користите верзија која ги истакнува вештините што ве прават добар кандидат за одредена позиција.
 • Одржувањето на вашето дигитално CV на интернет, исто така, ви овозможува веднаш да ја ажурирате вашата биографија со најновите случувања, па дури и да ги известите потенцијалните работодавци за ова ажурирање.
 • Ако сте заборавиле да избришете некој од претходните работодавци или сте виделе правописна грешка, само уредете го на вашиот паметен телефон. (Претходно, ќе треба да пристапите до вашиот компјутер, да ги уредите грешките во датотеката, а потоа да отидете во печатницата за да испечатите ново CV и дури потоа да го испратите до работодавачот преку е-пошта.)
 • Со онлајн биографија, потребни се само неколку кликања, ви заштедува нерви, драгоцено време и ја спасува планетата од стара хартија.

Како да аплицирате за работа со дигитално CV?

 Многу едноставно, преку врска. Не треба да се занимавате со трошоците за поштарина или со паника кога комуницирате со менаџерите и се прашувате дали вашата пошта отишла на вистинската адреса. Дозволете вашите мрежи да работат за вас. Може да се поврзете и со некои социјални профили како LinkedIn, на пр

 Можете исто така да ја користите вашата дигитална биографија за да ги насочите потенцијалните работодавци кон вашата досегашна работа. Ако сте писател, можете да го поврзете вашиот блог или одредена приватна работа директно од вашето CV, обезбедувајќи им на работодавците презентација на вашата најдобра работа. Можете да го направите тоа креативно и неконвенционално.

Технолошкиот напредок прави дигиталната биографија да изгледа професионално и креативно во исто време. Доколку сте инспирирани, ова е лична презентација која ќе ви овозможи да ја насочите вашата енергија на вистински начин. Можете да користите шаблони кои навистина ќе ја нагласат вашата биографија. Изборот на боја или специфичен фонт може да ја заврши вашата презентација. Можете да го објавите вашето дигитално CV со видеа, фотографии и графики или да додадете делови од вашето портфолио за кои мислите дека би можеле да ги „воодушеват“ потенцијалните работодавци. Ова е особено интересно за хонорарците.

Затоа бидете креативни, но не и неуредни. Сепак, најдобро е да не го наведувате вашиот телефонски број или адреса на вашата веб-страница. Адресата за е-пошта ќе биде доволна. Доколку има интерес, ќе бидете контактирани за закажување интервју за работа, лично или телефонски.

Како да креирате ваше дигитално CV (портфолио)?

Многу едноставно.

Направете профил на NioPage, регистрирајте се и пристапете на вашата страница.

NioPage ви овозможува лесно и флексибилно уредување на страници. Со Elementor Про можете лесно да уредувате кое било поле за текст, да вметнувате фотографии или видеа по желба. Можете да ја промените големината, бојата, фонтот, да ја поврзете страницата со одредени врски доколку е потребно. Значи, сè што би сакале да прикажете на вашата дигитална страница, NioPage ви го овозможува тоа. Не треба да знаете програмирање или веб дизајн. Изберете еден од понудените шаблони и почнете да креирате содржина.

Цената на пакетот вклучува:

 • хостинг,
 • инсталирана тема на WordPress,
 • поврзување со вашиот домен,
 • Бесплатен приклучок Elementor Pro (цената на овој приклучок е 49 долари годишно)
 • Нашата поддршка

Сè е подготвено за да внесете содржина. Во рок од неколку минути и неколку кликања, можете да ја имате вашата прва професионална онлајн биографија подготвена да ја испратите до потенцијалните соработници и работодавци. Ако сте сопственик на компанија и сакате да ја презентирате вашата работа, можете да го направите тоа и на овој начин. Според избраниот пакет и договорената услуга, ќе добиете фактура на вашата е-пошта.

Контактирајте со нас!

дигитално CV
Сподели на Facebook
Сподели на Твитер
Сподели на поврзани
Сподели на whatsapp

Оставете коментар

Дојдете до врв