Дали на професионалниот фотограф му треба веб-страница?

професионален фотограф

 

Ако сте професионален фотограф, една од клучните работи е да ја презентирате вашата работа. Многу фотографи презентацијата на својата работа ја базираа на социјалните мрежи, но тоа не е долгорочно решение. Социјалните мрежи постојано ги менуваат правилата за користење, можете многу лесно да останете без страници, да ги изгубите сите контакти и претходна работа. Поради оваа причина, ве советуваме да ја креирате вашата веб-страница.

Ако работите напорно, веројатно немате време да се занимавате со дизајн на сајтови, преговарање со веб-дизајнерите, купување домени и хостирање. Најмногу би сакале некој да го направи тоа наместо вас, но од друга страна, кој подобро од вас може да избере дизајн кој ве опишува, а кој подобро од вас може да ги избере фотографиите што ќе се најдат на вашата страница?

Одвојте неколку минути за да го прочитате овој текст до крај, бидејќи ќе ви открие како да ја креирате вашата професионална веб-страница во неколку чекори.

NioPage + WordPress + Elementor Pro = Професионална веб-страница

Доколку одлучите да креирате веб-страница преку NioPage веб-страница, многу лесно ќе поврзете хостинг на домен за да креирате страници и да креирате содржина.

Еве како.

Се најавувате, го избирате името на вашата страница, избирате еден од понудените шаблони и се фрлате во креирање содржина. Не треба да знаете да кодирате, сè се прави со помош на Elementor профи приклучок кој работи врз основа на елементи „drag and drop“.

Создавањето содржина се врши во Front End за да можете да ја видите секоја промена во реално време. Буквално, сè што треба да направите е да ги повлечете саканите полиња од лево кон десно и да ја составите вашата страница како загатка. Ако сте поимагинативни и креативни, можете да менувате форми, бои, фонт, да вметнувате анимирани наслови и подвижни слики за да го привлечете вниманието на посетителот на вашата страница.

Фото галерија за професионален фотограф

Бидејќи фотографијата е важна, она што е важно да се покаже е вашата досегашна работа. Имате опција да изберете како да креирате фото галерии. Можете да ги поделите на делови, фотографии од домашни миленици, настани, природа и слично. Можете исто така да вметнете видео за да ги посочите вашите можности преку малку побрза верзија.

Не заборавајте, сакате луѓето да ве најдат во пребарувач и да ве вработат. Поврзете ја вашата страница со социјалните мрежи што веќе ги имате. Напишете нешто за себе, како почнавте да се занимавате со тоа, колку време сте фотограф, каде го научивте вашиот занает. Луѓето исто така сакаат да читаат некои професионални текстови, совети за фотографија, да се ослободат и да пишуваат блог што можете да го додадете на вашата страница.

Внимавајте да додадете CTA на вашиот сајт, за да можат заинтересираните корисници да ве вработат што е можно полесно. Вметнете ја формата за контакт што можете да ја изберете од понудата на готови формулари во Elementor.

Цената не е задолжителен елемент, но пожелно е, не е лошо да има пакет на услуги кои се нудат со посебна цена за потенцијалните корисници.

Се надеваме дека ви помогнавме сами да одлучите да креирате веб-страница. NioPage ви стои на располагање за секаква можна помош при прашања. Ако не сте сигурни, секогаш можете да започнете со бесплатната верзија, а подоцна да ја прилагодите на една од нашите платени пакети.

Ви посакуваме се најдобро во вашата понатамошна работа.

Ако не сте сигурни, секогаш можете да започнете со бесплатната верзија, а подоцна да ја прилагодите на еден од нашите платени пакети.
Сподели на Facebook
Сподели на Твитер
Сподели на поврзани
Сподели на е-пошта

Оставете коментар

Дојдете до врв