Дигитално портфолио за дизајнери и илустратори

Дигитално портфолио

 

СЛОБОДНИ РАБОТИ – Како да најдете работа

Се занимаваш со креативна работа и си слободен уметник, знаеш колку е тешко да се вработиш. Постојано работите на себе, ја усовршувате својата работа, но не можете да се истакнете во морето на веб дизајнери и илустратори. Слободните работни места често се затвораат, или работата се добива преку препорака или случаен контакт. Доставувањето класично CV за овој тип на работа не е опција, секогаш е потребно да приложите дел од вашите претходни работи во форма на портфолио.

Она што може да биде решение за вашите проблеми е ДИГИТАЛНО ПОРТФОЛИО.

На секој хонорарец и креативец му треба професионално портфолио кое ќе ја покаже нивната работа и вештини со цел да придобие повеќе клиенти и да ја подобри видливоста на брендот.

Повеќе не ви требаат никакви посебни знаења и вештини за да ја креирате вашата дигитална страница што ја прикажува вашата работа. Ако го креирате вашето креативно дигитално портфолио, тоа сигурно ќе ве издвои од конкуренцијата и ќе го привлечете вниманието на потенцијалните клиенти на кои им се допаѓа вашата работа.

Како да направите ДИГИТАЛНО ПОРТФОЛИО?

 Решивте дека ви треба дигитално портфолио, одлично!

Ако сте хонорарец или во креативната индустрија (на пример, уметник, фотограф, графички дизајнер, текстописец или програмер), тогаш сте на вистинското место. NioPage ви овозможува да го креирате вашето дигитално портфолио на едноставен и креативен начин во само неколку чекори.

И кога ќе го креирате вашето портфолио, ќе:

  • Изгледајте попрофесионално и поразлично од остатокот од конкуренцијата
  • Ќе можете да изградите свој бренд кој ги нагласува вашите вредности

Упатство за веб-страница на NIOPAGE – за креирање на дигитално портфолио

За да го изградите вашето портфолио, на прво место ви треба веб-страница.

NioPage нуди бесплатен избор на сајтови со вашето име и нашиот домен, или домен со вашето име и вашиот домен кој би се плаќал на месечна основа.

NioPage е совршен избор за креаторите на веб-локации. Nio Page се потпира на WordPress + користи елемент за приклучок Elementor Pro, што во голема мера го поедноставува дизајнот.

Во само неколку чекори можете да креирате своја сопствена веб-страница. И ако имате повеќе знаење и имагинација, можете да го доведете на професионално ниво со само неколку дополнителни чекори.

Треба да се најавите и да го изберете вашето име на домен. Ако ја изберете бесплатната верзија, ќе изгледа вака www.yourname.niopage.com Ако се одлучите за платена верзија, тогаш вашата страница ќе изгледа вака www.yourname.com / co 

Нема потреба да инсталирате ништо, сè е на страницата. Многу е едноставен и лесен за употреба. Можете да изберете еден од понудените шаблони и веднаш да започнете со вметнување содржина на страницата. Она што е особено добро за NioPage е тоа што веднаш ги гледате промените во изгледот на страницата.

Давање атрактивен дизајн на новоинсталираната веб-локација е од суштинско значење за креирање на портфолио. Покрај стандардната тема што доаѓа со овој креатор на веб-локација, можете да креирате сопствен дизајн. Кога дизајнирате веб-локација за вашето портфолио, погрижете се да ја оптимизирате за мобилниот, бидејќи голем број корисници ќе се вратат на вашата страница ако е погодна за мобилни телефони.

Како можам да ја истакнам мојата работа ако се занимавам со креативна работа?

Прикажувањето примери на вашата работа или минати проекти е она што им кажува на потенцијалните клиенти дека имате вештини и искуство, како и креативност во вашата работа досега.

Направете посебна страница на вашата страница и именувајте ја Проекти, фотографии, видеа, портфолио и слично и означете ја вашата најдобра работа.

Целата страница е вашето онлајн портфолио, но именувањето на страницата „Портфолио“ едноставно ги насочува клиентите брзо до вашите најдобри примери на проекти.

Слободно објавувајте различни проекти на вашата веб-страница за да им ја покажете на клиентите вашата широчина, но не претерувајте, важно е да го задржите вниманието на клиентот.

Погрижете се да го ажурирате вашето портфолио со најновите и најдобри примери за вашата работа, што не е проблем со NioPage, тоа можете да го направите од вашиот паметен телефон.

 Секако, покрај работата која се истакнува во преден план во вашето дигитално портфолио, треба да напишете нешто за себе за вашето образование, работно искуство, какви услуги нудите и слично. Сè мора да биде јасно и концизно. Ако имате претходни изјави од клиенти со кои сте работеле, задолжително ставете ги на вашата веб-страница. и секако, оставете ги информациите за контакт. Nio Page нуди голем избор на готови формулари кои можете да ги вметнете во вашата страница со еден клик.

 Сте направиле добро портфолио ако клиентот ја прегледал целата страница, е импресиониран и сака да ви плати за да му помогнете во работата.

И сега барање работа! Објавете го вашето дигитално портфолио!

Време е да му ја покажете вашата работа на светот. Кога ќе завршите со креирање на портфолио, време е да го споделите. Не би било лошо однапред да ја дизајнирате вашата маркетинг стратегија и соодветно да ја промовирате вашата страница и вашата работа. Секако, замолете ги вашите пријатели и соработници да ја споделат вашата страница, никогаш не знаете кога ќе дојде на тој начин.

Иако веројатно постојат неколку слични компании на интернет кои ги нудат овие услуги, NioPage ви овозможува лесно да креирате профил, да поврзете домен и да ја дизајнирате вашата страница во само неколку чекори.

Ако те интересира, види www.niopage.com направете ја вашата бесплатна страница да започне, ако ви се допаѓа, надградете ја со некој од нашите пакети. 

 Со среќа!

Обидете се бесплатно

Сподели на Facebook
Сподели на Твитер
Сподели на поврзани
Сподели на whatsapp

Оставете коментар

Дојдете до врв