Без блог, нема бизнис денес

како да креирате блог

Ако се прашувате дали треба да креирате блог или веб-страница, прво запрашајте се која е вашата цел? Дали пишувате од љубов за нешто? Дали сакате да рекламирате нешто? Или сакате да ги тестирате вашите способности за пишување? Доколку сакате да имате страница која повеќе би била во форма на дневник, тогаш блог-страницата е решението за вас.

Што ги разликува веб-локацијата и блогот?

Она што ги разликува веб-локацијата и блогот е тоа што постојано додавате нова содржина на блогот, објавувате нови текстови, слики и видеа. Текстовите се подредени хронолошки од понов кон постар. Кога креирате веб-локација, има претежно статични страници, ако сакате, можете да имате блог во рамките на страницата.

Најпопуларни се блоговите за готвење, шиење, пишување, музика, мода итн.

WordPress ви овозможува да креирате сопствен блог многу лесно. Преку NioPage во соработка со WordPress со помош на Elementor приклучок, сето тоа можете да го направите во само неколку чекори. Блогот е одлична алатка за оптимизирање на страницата бидејќи, со помош на клучните зборови што ги користите во текстот, некој од пребарувачот може лесно да ве најде.

Најчесто кога ќе слушнете дека некој има свој блог, мислите дека тоа е негово хоби, но некои блогери заработуваат многу пари онлајн.

Може ли некој да напише блог?

Да, и тоа е многу лесно, креирајте сметка на NioPage, изберете a дефиницијаи почнете да пишувате. Треба да купите хостинг и да изберете домен.

Добрата работа во врска со NioPage е што кога се претплатите, автоматски добивате WordPress со додатоци кои обично се доплаќаат. Имате на располагање Elementor за лесно составување на сликата и содржината, потоа постои алатка за да ги исправите сите ваши печатни грешки, алатка за SEO итн.

Испробајте ги вашите вештини за пишување, направете своја сопствена страница за блог.

 

Сподели на Facebook
Сподели на Твитер
Сподели на поврзани
Сподели на whatsapp

Оставете коментар

Дојдете до врв