Што е Целна страница и како да се создаде?

Целна страница

Дали ми треба целна страница за мојот производ?

Целна страница е посебна страница посветена на маркетинг, рекламирање и продажба на производи или услуги. Во споредба со почетната страница, која има многу информации за кликовите и врските, целната страница ја издвојува CTA за продажба на само една специфична работа.

Дојдовте на целната страница затоа што сте заинтересирани за производ или услуга и таа страница ве води до брзо купување. Целта на целната страница е продажба. И брза продажба.

Се разбира, можете да имате целна страница во вашата страница, но можете да имате и целна страница без страница. Двете работи не мора да бидат поврзани.

Постојат неколку различни типови на страници:

 • за собирање контакти, води,
 • страници кои обезбедуваат информации за попусти или промоции,
 • страници во подолга форма,
 • страници кои даваат подетален опис на производот

Други употреби на целните страници на социјалните медиуми може да вклучуваат:

 1. Информации за настанот и одговори
 2. Регистрација по билтен по е-пошта
 3. Купоните
 4. Натпревари и подароци

Најдобри совети за креирање целна страница:

 •  Ограничете ја навигацијата на страницата - Сакате вашиот посетител да се фокусира на повикот за акција, а не на друга содржина на вашата страница.
 • Чувајте го кратко и слатко - Сакате вашиот посетител да ги користи вашите информации и да преземе акција. Не го одвлекувајте вниманието со непотребна копирање, функционалност или дизајн
 • Вредност на понудата - Ако посетителите преземат некоја акција, подобро е да се обезбеди вредност за возврат. Идентификувајте каква вредност сака и треба вашата публика и дајте ја на вашата целна страница.
 • Користете видео - Се покажа дека користењето видеа од целната страница ги зголемува конверзиите за 84%!
 •  

Направете ја вашата целна страница преку платформата NioPage. Подобрете ја вашата продажба!

Оставете коментар

Дојдете до врв