Дали ветеринарната ординација треба да има своја веб-страница?

Во светот има се повеќе домашни миленици, а овој тренд сè уште расте. Луѓето посвојуваат кучиња и мачки од улица, обезбедувајќи им грижа и топол дом. Она што е сигурно е дека многу луѓе кога ќе наидат на напуштено животно, не знаат ни што да прават, на какви процедури и во која ветеринарна ординација да одат. Што прават луѓето во таа ситуација? Тие одат на интернет и на Google ветеринарните ординации во близина. За почеток, тоа е една од причините зошто на ветеринарката и е потребна веб-страница. Секако дека има повеќе причини и ние ќе ви ги наведеме:
 1. Секогаш сте достапни 24/7, со различни информации, дури и кога вратите на вашата клиника не се отворени.
 2. Тоа ви дава кредибилитет во бизнисот.
 3. Можете исто така да ја зголемите продажбата на одредени производи за домашни миленици преку вашата веб-страница.
 4. Имате шанса подобро да го пробиете пазарот преку дигитален маркетинг.
 5. Споделете информации што се важни за сопствениците на домашни миленици.

Дали треба да ја обновите вашата ветеринарна веб-страница?

Некои од вас веројатно имаат веб-локација што сте ја создале многу одамна и можеби е време да ја освежите вашата веб-страница. Прашувате зошто?
 1. Прво мора да се запрашате, дали вашата веб-страница е пријателска за мобилни телефони? Ако не, тоа е голем минус за денешните онлајн пребарувања.
 2. Кога ги пишувавте текстовите за вашата веб-страница, дали користевте клучни зборови што ви помагаат да се појавите во пребарувањето?
 3. Дали неодамна ја погледнавте аналитиката на сообраќајот на вашата веб-страница?
 4. А дали таа содржина е воопшто релевантна, сигурно има многу промени во практиката.
Сите овие се причини да ја обновите вашата веб-страница.

Дали треба да напишете блог на вашата ветеринарна веб-страница?

Што друго е важно за веб-локациите деновиве? Блог! Еве зошто ви треба блог на вашата веб-страница:
 1. Доколку имате релевантни текстови на вашиот блог кои содржат клучни зборови врз основа на кои луѓето бараат конкретен проблем со своите миленици, ќе се појавите во пребарувањето порано и со тој текст ќе ги убедите луѓето дека ја знаете вашата работа, па ќе се обратат кај вас за помош. (пример ветеринарство)
 2. Преку објавите на блогот, можете да ги едуцирате сопствениците на домашни миленици за грижата за животните, условите за чување, исхраната и работи кои се важни.
 3. Можете исто така да ги промовирате новите услуги што ги нудите во вашата ветеринарна ординација преку објави на блогови.
 4. Затоа, сите тие ваши текстови можат да бидат погодни за споделување на социјалните мрежи или некои ветеринарни онлајн списанија.
 5. И конечно поврзување со сопствениците на домашни миленици – интеракција преку коментари и прашања на кои можете да одговорите.
Посетете го niopage.com за да ја видите нашата понуда и да креирате своја сопствена ветеринарна веб-страница или да не ангажираме да го направиме тоа за вас.  

Подготвени сте да ја започнете вашата веб-страница за ветеринар?

Сподели на Facebook
Сподели на Твитер
Сподели на поврзани
Сподели на е-пошта
Дојдете до врв