Како да знаете дека веб-локацијата е безбедна

Дали сте запознаени со заштитата на веб-страниците воопшто? И дали знаете како можете да ги заштитите вашите податоци на веб-страницата?

Вршењето редовни проверки и тестирањето на нивото на безбедност на вашата веб-локација е од суштинско значење за да се спречат хакерски напади кои ги искористуваат потенцијалните безбедносни пропусти на платформата што ја хостира вашата веб-страница.

Заштитете ја вашата веб-страница со SSL сертификат

Секој што има веб-страница сака да биде сигурен дека податоците од нивната веб-страница се безбедни. Затоа е важно да имате одредена заштита за вашиот сајт.

Што е SSL сертификат?

Тоа е Secure Sockets Layer, ги шифрира податоците помеѓу корисникот и страницата. Благодарение на ова, кражбата на податоци е сведена на минимум.

Ако не сте ја знаеле буквата „s“ во https:// значи Secure Socket Layer

SSL сертификат е дел од кодот на вашиот веб-сервер кој обезбедува безбедност за онлајн комуникација. Кога веб-прелистувачот ја контактира вашата заштитена веб-локација, SSL сертификатот овозможува шифрирана врска. Тоа е како да запечатиш писмо во плик пред да го испратиш по пошта.

Колку чини SSL сертификатот?

Цената на SSL сертификатот во просек изнесува околу 60 долари годишно. Но, NioPage го нуди како дел од понудата за развој на страницата, цената е вклучена во цената на пакетот на месечна или годишна основа.

Искористете ја вашата можност да креирате веб-страница и да ја заштитите по иста цена.

Заштитете ја вашата веб-страница со SSL сертификат

Сподели на Facebook
Сподели на Твитер
Сподели на поврзани
Сподели на е-пошта
Дојдете до врв