Најдобар начин да се направи веб-страница за сметководители

Светот на сметководството (книговодството), се менуваше со текот на времето, се развиваше со развојот на дигитализацијата. Порано работите на клиентите се чуваа во книги, пишувани рачно, денес имаме напреден сметководствен софтвер во употреба.

Затоа, маркетингот на сметководствени услуги стана дигитален. Најефективен начин да се дојде до нови клиенти е преку упатување и преку веб-страница. Многу е важно да бидете секогаш присутни на интернет во ова време. Покрај веб-страница, важно е да има и социјални мрежи, бидејќи помладите генерации го диктираат досегашниот начин на комуникација.

Ако креирате веб-локација за вашата сметководствена фирма, можете ефективно да ги понудите вашите услуги. Со Интернет, можете да допрете до потенцијални клиенти од каде било во светот и да ги зголемите шансите вашата база на клиенти брзо да се прошири. За да може веб-локацијата да биде функционална, пред се мора да биде разбирлива за потенцијалните клиенти. Јасно и прецизно наведете какви услуги нудите како компанија, како работите и евентуално нагласете одредени пакети со цени на услуги.

Важни работи кога станува збор за креирање веб-страница за сметководители

Ако штотуку се подготвувате да креирате веб-страница за вашиот сметководствен бизнис, еве на што треба да обрнете внимание:

Мобилна оптимизација – Дека веб-локацијата е прилагодена на сите уреди

Едноставна навигација – Јасно и едноставно мени на страницата

Видлив повик за акција – Задолжително креирајте копче кое лесно ќе ви испрати барање

Вашите услуги – Јасно и прецизно наведете кои услуги ги нудите

Онлајн формулари – Олеснете им на клиентите да управуваат со одредени администрации

Сведоштва - Сведоштва од претходни клиенти за вашиот професионализам

Искуство како сметководител - Наведете ги вашите вработени во фирмата и некои од нивните мини-биографии

Вести – Доколку во пракса има промени во законот или деловното работење, означете ги на страницата

Карта на вашата локација – Каде сте и контактирајте.

Бидете конкретни кога ги нудите вашите услуги

Многу поважна од изгледот на страницата е содржината што ја нудите. Ова е причината зошто зборовите што ги користите на вашата веб-страница се важни. Повеќе од која било слика, дизајн или видео содржина што би можеле да ја користите. Луѓето нема да разберат што правите без зборови. Бидете јасни и директни во комуникацијата со публиката. Поучете ги за сметководствени прашања, спецификите на бизнисот и софтверот што го користите. Пристапете им и објаснете зошто е важно книговодството и зошто е важно да имате книговодител на кој му верувате. Најдобро би било кога ќе ја отворите вашата компанија да најдете сметководител и тој да биде со вас од почетокот на бизнисот, да го следи вашиот развој и напредок. За да го разберете вашиот проблем, да ви помогне со совети и предлози.

Ако сте сметководствена фирма која се фокусира само на една деловна гранка, означете го тоа на страницата.

Да сумираме. Зошто веб-страницата за сметководители е важна за вас:

Оставате добар прв впечаток

Го зголемувате досегот на вашиот бизнис

Изградете однос и доверба со клиентите

Вие сте конкурентни на пазарот

Покажувате кредибилитет и професионализам

И изгради онлајн репутација. 

И сето тоа можете лесно да го направите со помош на Платформа за создавање веб-страница NioPage.

Креирајте веб-страница со niopage

Дојдете до врв