Приватност

Заштита на личните податоци

 

Добредојдовте во Политиката за приватност на Niopage. Ние веруваме дека заштитата на приватноста на нашите корисници е од клучно значење за нашиот бизнис и вредности.

Оваа платформа е управувана од Niopage и е создадена за да обезбеди информации за нашата платформа и сродните услуги (заедно со „Услугите“) на посетителите на нашите услуги („Корисници“). Оваа Политика за приватност ја утврдува политиката на Niopage во однос на информациите, вклучувајќи податоци за лична идентификација („Лични податоци“, „Лични информации“) и други информации што се собираат од посетителите на страницата и услугите.

Нашата веб-страница е: https://niopage.com.

Со следните информации, би сакале да ви дадеме преглед на обработката на вашите лични податоци во рамките на инсталацијата и користењето на веб-страницата „NioPage“ (во понатамошниот текст веб-локација) и вашите права од законите за заштита на податоците. Ве молиме внимателно прочитајте ја нашата политика за приватност за да добиете јасно разбирање за тоа како ги собираме, користиме, заштитуваме или на друг начин постапуваме со вашите лични податоци за идентификација во согласност со веб-локацијата. 

 • Што значи „Лични информации“.

Во оваа политика, „Лични информации“ значи информации или збир на информации што идентификуваат или би можеле да се користат за да се идентификува поединец директно или индиректно. Освен како што е опишано во оваа Политика, Webflow нема да дава, продава, изнајмува или позајмува какви било лични информации на трета страна.

Личните информации не вклучуваат „Податоци за користење“ кои ги дефинираме како кодирани или анонимизирани информации или збирни податоци што ги собираме за група или категорија на услуги, функции или корисници кои не содржат информации за лична идентификација. Податоците за користење ни помагаат да ги разбереме трендовите во користењето на Услугата за да можеме подобро да ги разгледаме новите функции или на друг начин да ја приспособиме Услугата. Освен што самите собираме и користиме податоци за користење, можеме да споделуваме податоци за користење со трети страни, вклучувајќи ги нашите клиенти, партнери и даватели на услуги, за различни цели, вклучително и за да ни помогне подобро да ги разбереме потребите на нашите клиенти и да ја подобриме Услугата.

 

 

 • Кој е одговорен за обработка на вашите податоци и како да не контактирате

 

 

Ве молиме прочитајте го следново за да дознаете повеќе за тоа како ги користиме вашите лични податоци.

 

Ако имате какви било прашања или грижи во врска со оваа Политика за приватност, вклучително и оние поврзани со остварување на некое од вашите права, ве молиме контактирајте не преку Помош и поддршка на играта за да можеме побрзо да ви одговориме.

 

Контролор на податоци: Ненад Ивановиќ

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

 

 • Кои лични податоци ги собираме и зошто го собираме

Можеме да ги извлекуваме, користиме и на друг начин да ги обработуваме вашите лични податоци на различни начини. Во сите случаи ние сме посветени на заштита на вашите лични податоци.

Личните податоци што ги собираме се само адреса на е-пошта.

Опишуваме како ги добиваме вашите лични податоци и како ги третираме.

3.1. Коментари

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ние ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, а исто така и IP адресата на посетителот и низата на кориснички агенти на прелистувачот за да помогнат во откривањето на спам.

3.2. Медиуми

Ако испраќате слики на веб-страница, треба да избегнувате поставување на слики со вградени податоци за локацијата (EXIF GPS) вклучени. Посетителите на веб-страницата можат да преземаат и извлекуваат податоци за локација од слики на веб-страницата.

 • Контакт форми

 

4.1. Колачињата

Ако оставите коментар на нашата страница, можете да се одлучите за да го зачувате вашето име, е-пошта и веб-страница во колачиња. Овие се за ваша погодност, за да не мора повторно да ги пополните вашите податоци кога оставате друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година.

Ако ја посетите нашата страница за најава, ќе поставиме привремено куки за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и се отфрла кога го затворате прелистувачот.

Кога ќе се најавите, ние исто така ќе поставиме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најавување и изборот на вашиот екран. Колачињата за најава траат два дена, а опциите за еклипс колачиња траат една година. Ако изберете "Запомни ме", вашето најавување ќе трае две недели. Ако се одјавите од вашата сметка, колачињата за најава ќе бидат отстранети.

Ако уредувате или објавувате статија, дополнителен колаче ќе биде зачуван во вашиот прелистувач. Ова колаче не вклучува лични податоци и едноставно го означува идентификаторот за објавување на статијата што ја уредувавте. Истекува по 1 ден.

4.2.Вградена содржина од други веб-локации

Статии на оваа страница може да вклучуваат вградени содржини (пр. Видеа, слики, статии итн.). Вградената содржина од други веб-страници се однесува на ист начин како и ако посетителот го посетил другиот веб-сајт.

Овие веб-страници можат да собираат податоци за вас, да користат колачиња, да вградат дополнително следење на трети страни и да ја следат вашата интеракција со вградената содржина, вклучително и следење на вашата интеракција со вградената содржина ако имате сметка и сте логирани на таа веб-страница.

 

 • Зошто ги собираме вашите лични податоци и кои се нашите законски основи за тоа?

 

Веб-сајт посетители

Можеме да ги користиме вашите лични податоци за:

Нашата законска основа за тоа е:

Нашите легитимни интереси да го сториме тоа се:

Обезбедете ги услугите на нашата веб-страница за вас

Законски интерес

– Управување со веб-страница
– Промовирајте ги нашите стоки и услуги
– Управување со сметки

Воспоставете и управувајте со нашата врска

– Разберете го пазарот на кој работиме
– Управување со сметки

Дознајте за шаблоните на прелистување на посетителите на нашите веб-локации и перформансите на нашите веб-локации, вклучително и за потврдување или одржување на квалитетот и подобрување на нашата веб-страница, производи и услуги. Од сите тие причини ги користиме Facebook и Google Analytics за да анализираме како можеме да ги подобриме вашите кориснички искуства.

Управување со веб-страница

Безбедност (вклучувајќи обезбедување на доверливост на личните податоци, спречување на неовластен пристап и модификации на нашите системи и на друг начин одржување на безбедноста на личните податоци)

– Управување со безбедноста, ризикот и превенцијата на криминалот

Вршете рекламирање или маркетинг услуги, вклучително и известување за нашите производи, услуги и настани што може да ве интересираат преку е-пошта или други форми на електронска комуникација

– Промовирајте ги нашите стоки и услуги

Дознајте како може да се користат нашите производи или услуги, вклучително и за потврдување или одржување на квалитетот и подобрување на нашите производи и услуги

– Разберете го пазарот на кој работиме

 • Колку долго ги чуваме вашите податоци и со кого ги споделуваме вашите податоци

Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се задржуваат на неодредено време. Ова е така за да можеме автоматски да препознаваме и да одобруваме какви било понатамошни коментари, наместо да ги држиме во редот за умереност.

За корисниците кои се регистрираат на нашата веб-локација (доколку ги има), ги чуваме и личните информации што тие ги даваат во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да ги видат, уредуваат или бришат нивните лични податоци во секое време (освен што не можат да го променат своето корисничко име). Niopage го задржува правото да влезе во панелот на корисникот за поддршка, да го ажурира приклучокот или да реши каков било проблем кога администраторите на Niopage нема да ја уредуваат содржината на корисникот. Администраторите на веб-страниците исто така можат да ги видат и уредуваат тие информации.

 

 • поддршка 

Вие (како корисник) се согласувате дека можеме да пристапиме до вашиот административен панел за целите на поддршката. Niopage гарантира дека кој било дел од содржината нема да се менува без посебна дозвола и одобрение.

 • Кои права имате над вашите податоци

Ако имате сметка на оваа страница или сте оставиле коментари, можете да побарате да добиете извезена датотека на личните податоци што ги поседуваме за вас, вклучувајќи и какви било податоци што ни ги доставивме. Можете исто така да побарате да ги избришеме личните податоци што ги имаме за вас. Ова не вклучува никакви податоци кои сме должни да ги чуваме за административни, правни или безбедносни цели.

 • Каде ги испраќаме вашите податоци

Коментарите на посетителите може да се проверат преку автоматска услуга за откривање на спам.

 • Вашите права според GDPR

Имате право да добиете информации од нас за тоа како постапуваме со вашите лични податоци, да видите копии од сите лични податоци што ги имаме и да побарате вашите лични податоци да бидат изменети, коригирани или избришани од нашите системи. Niopage е обврзана да добие ваков тип на информации до корисниците во рок од 90 дена, од денот на барањето на таквите информации. Можете исто така да ја ограничите, ограничите или приговарате обработката на вашите податоци.

Ние не спроведуваме никакво одлучување засновано само на автоматизирана обработка, вклучително и профилирање.

Ако сте ни дале согласност да ги користиме вашите податоци, на пр. за да можеме да ви испраќаме маркетинг е-пошта или да прикажуваме персонализирани реклами, можете да ја повлечете вашата согласност во секое време. Ве молиме имајте предвид дека дури и ако ја повлечете вашата согласност, сепак можеме да се потпреме на согласноста што ја дадовте како законска основа за обработка на вашите лични податоци пред да ја повлечете согласноста.

Може да се спротивставите на нашата употреба на вашите лични податоци каде што започнавме, ние се потпираме на нашите легитимни деловни интереси за да го сториме тоа. Ги објаснивме легитимните интереси на кои се потпираме во деловите „Зошто ги собираме вашите лични податоци и кои се нашите законски основи за тоа?“ погоре.

Доколку сакате да искористите некое од вашите горенаведени права, можете да не контактирате како што е наведено во делот Кој е одговорен за обработка на вашите податоци и како да контактирате погоре.

 1. Контактирајте не

За какви било прашања или за да решите каква било поплака во врска со користењето на оваа платформа или нејзините услуги или да добиете информации во врска со тоа, ве молиме контактирајте не на [заштитена по е-пошта].



Дојдете до врв