Услови

Последна промена: 26. Април 2022 година.

Добредојдовте во Условите за користење на Niopage! Навистина сме возбудени што ве имаме на бродот. Ви благодариме што избравте да ги користите нашите услуги.

 

Вовед

Нашите услуги им нудат на нашите корисници можност лесно да создадат убаво и високо функционално присуство на интернет, да управуваат и промовираат бизниси, содржини и идеи и да имаат севкупно одлично искуство во тоа – без да бидат технолошки познавања или гуру за дизајн. Како што е опишано подолу, на нашите корисници им нудиме бројни алатки и функции за креирање, објавување и користење на прекрасни веб-страници и други онлајн алатки и услуги.

 

Со користење на нашата платформа и/или користење на услугите што се обезбедени, потврдувате дека сте прочитале, разбрале и се согласувате да бидете обврзани со нашите Услови и правила. Овие Правила и услови безусловно се прошируваат и важат за сите поврзани апликации, интернет услуга или екстензии на веб-локации. Доколку не се согласувате со сите овие Услови и правила, ви е забрането да ја користите оваа платформа и можете веднаш да ја прекинете употребата. NioPage препорачува да зачувате или испечатите копија од овие Услови и правила за идна референца.

 

Договор за одредбите и условите

На Ниопаж Одредбите и условите (овие „Услови“ или овие „Услови и правила“) содржани во овој Договор ќе ја регулираат вашата употреба на оваа платформа и целата нејзина содржина (колективно овде означена како оваа „Платформа“). Овие Услови ги прикажуваат правилата и прописите што ја водат употребата на Ниопаж наоѓа на https://niopage.com. Сите материјали/информации/документи/услуги или сите други субјекти (колективно означени како содржина) кои се појавуваат на Ниопаж ќе се администрира предмет на овие Услови и правила. Овие Услови и правила се применуваат во целосна сила и ефект за вашата употреба на оваа платформа, а употребата на оваа платформа претставува експресен договор со сите услови и одредби содржани овде во целост. Не продолжувајте да ја користите оваа платформа ако имате некакви приговори за некој од Условите и правилата наведени на оваа страница.

 

Дефиниции/Терминологија

Следниве дефиниции важат за овие Услови и правила, Изјава за приватност, Известување за одрекување одговорност и сите договори: „Корисник“, „Посетител“, „Клиент“, „Клиент“, „Вие“ и „Вашиот“ се однесува на вас, лицето(а) ) кои ја користат оваа платформа. “Ниопаж„, „Ние“, „Наши“ и „Нас“, се однесува на нашата платформа/компанија. „Забава“, „Забави“ или „Нас“ се однесува и на вас и на нас. Сите термини се однесуваат на сите размислувања на Ниопаж неопходно е да се преземе поддршка за вас за експлицитна цел за задоволување на вашите потреби на корисниците во однос на нашите услуги, според и предмет на, преовладувачкото право на државата или земјата во која работи Niopage (Република Србија). Секоја употреба на овие дефиниции или други поимници во еднина, множина, голема буква и/или заменка се заменливи, но се однесуваат на истите.
Авторски права

Авторските права, трговските марки и сите други сопственички права прикажани во содржината (вклучувајќи, но не ограничувајќи се на софтвер, услуги, текст, графика и логоа) се задржани на NioPage и се заштитени со закони за интелектуална сопственост. Се согласувате да не копирате, повторно објавувате, менувате, преземате, дистрибуирате, лиценцирате, подлиценцирате, обратно инженерувате или создавате деривати врз основа на страницата, нејзиниот софтвер или неговите услуги, освен како што е изрично овластено овде. 

Платформата не е одговорна за содржината што корисниците ја внесуваат на нивната веб-локација, блог итн., како што е детално опишано во долниот дел Корисничка содржина.

 

Услуги, такси и рефундирање

Niopage има 4 пакети: бесплатни, основни, стандардни и премиум. За повеќе детали можете да ја посетите врската belove  https://niopage.com/price/

 

Во случај тој Корисник да не е задоволен од услугите на Niopage, Корисникот може да побара надоместок еднаков на износот на пари за последните три месеци од користењето на услугите на Платформата.

 

Прифатлива употреба

Можете да ја користите оваа платформа како што е дозволено со овие Услови и правила и не смеете да ја користите оваа платформа за која било друга цел освен за која Ниопаж ја прави достапна Платформата и нејзините услуги.

 

Платформата е наменета за корисници кои имаат најмалку 13 години. Ако сте помлади од 13 години, не можете да ја користите или регистрирате за користење на оваа платформа или нејзините услуги без родителска дозвола или согласност, а во таков случај Корисникот е должен да ја складира родителската согласност. Согласувајќи се со овие Услови и правила, ја имате потребната правна способност да се придржувате и да бидете обврзани со овие Услови и правила.

 

Стандардни колачиња

Ниопаж користи употреба на колачиња. Со пристап до нашата платформа, вие се согласувате да користите колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.

 

Во конкретниот случај: 

Ако оставите коментар на нашата страница, можете да се одлучите за да го зачувате вашето име, е-пошта и веб-страница во колачиња. Овие се за ваша погодност, за да не мора повторно да ги пополните вашите податоци кога оставате друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година.

Ако ја посетите нашата страница за најава, ќе поставиме привремено куки за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и се отфрла кога го затворате прелистувачот.

Кога ќе се најавите, ние исто така ќе поставиме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најавување и изборот на вашиот екран. Колачињата за најава траат два дена, а опциите за еклипс колачиња траат една година. Ако изберете "Запомни ме", вашето најавување ќе трае две недели. Ако се одјавите од вашата сметка, колачињата за најава ќе бидат отстранети.

Ако уредувате или објавувате статија, дополнителен колаче ќе биде зачуван во вашиот прелистувач. Ова колаче не вклучува лични податоци и едноставно го означува идентификаторот за објавување на статијата што ја уредувавте. Истекува по 1 ден. 

 

Платформата силно им препорачува на корисниците да избегнуваат споделување чувствителни податоци на Платформата преку веб-локација, блог итн., бидејќи нашата Платформа не користи таков вид на податоци. Платформата исто така им препорачува на корисниците да избегнуваат споделување чувствителни податоци со своите корисници, а исто така да избегнуваат да бараат такви податоци од нив. 

 

Маркетинг колачиња

Маркетинг колачињата се користат за следење на посетителите низ веб-локациите. Намерата е да се прикажат реклами кои се релевантни и привлечни за индивидуалниот корисник и повредни за издавачите и огласувачите од трети страни.

_fbp – Се користи од Facebook за да испорача серија на рекламни производи, како што е наддавање во реално време од трети лица огласувачи (Тип: HTTP, рок на траење: 3 месеци).

_gcl_au – Се користи од Google AdSense за експериментирање со ефикасноста на рекламирањето на веб-локациите што ги користат нивните услуги (Тип: HTTP, рок на траење: 3 месеци).

Потребни колачиња

Овие колачиња се неопходни за да функционира веб-локацијата и не може да се исклучат. Можете да го поставите вашиот прелистувач да ве блокира или да ве предупредува за овие колачиња, но некои делови од веб-локацијата нема да функционираат. Овие колачиња не складираат никакви лични информации за идентификација.

Facebook

Веб-страницата Freja eID користи Facebook за да ја измери релевантноста на нашите кампањи на Facebook и да ги подобри. Ова е направено во согласност со Политиката за колачиња на Facebook. Прочитајте повеќе за https://www.facebook.com/policy/cookies/.

 

Корисничка содржина

Во овие Стандардни одредби и услови на платформата, „Корисничка содржина“ значи која било понудена аудио, видео, текст, слики или друг материјал или содржина што ќе одберете да ја прикажете на оваа платформа. Што се однесува до содржината на корисникот, со нејзиното прикажување давате Ниопаж неексклузивна, светска, неотповиклива, без авторски права, подлиценцирачка лиценца за користење, репродуцирање, прилагодување, објавување, преведување и дистрибуција на кој било медиум.

Корисничката содржина мора да биде ваша и не смее да ги повредува правата на трета страна. Ниопаж го задржува правото да отстрани која било од вашите содржини од оваа платформа во секое време, без претходна најава.

Ниопаж му е дозволено да ги следи вашите активности на платформата и да ја отстрани секоја корисничка содржина која се смета за несоодветна, навредлива, спротивно на важечките закони и прописи или предизвикува прекршување на овие Услови и правила.

Вие гарантирате и застапувате дека:

  1. Имате право да прикачувате/внесувате/објавувате содржина на нашата Платформа и ја имате потребната правна способност, лиценца или согласност за тоа;
  2. Вашата содржина не прекршува право на интелектуална сопственост, вклучително и без ограничување на авторските права, патентот или заштитен знак на трета страна;
  3. Вашата содржина е вистинита, точна, актуелна, целосна и се однесува на вас, а не на трета страна;
  4. Вашата содржина не содржи клеветнички, клеветнички, навредлив, неморален или на друг начин незаконски материјал што претставува нарушување на приватноста; и
  5. Содржината нема да се користи за да се бара или промовира бизнис или обичај или да се презентираат комерцијални активности или незаконски активности.

Сега даваш Ниопаж не-ексклузивна лиценца за користење, репродуцирање, уредување и овластување на други одобрени од нас да користат, репродуцираат и уредуваат која било ваша содржина во која било форма, формат или медиум.

 

Приватност

Употребата на сите материјали и информации испратени преку или во врска со оваа Платформа од ваша страна е предмет на нашите Политика за приватност.

 

Одрекувања/Гаранции/Ограничување на обврските

Ниопаж Платформата е обезбедена „како што е“, со сите обврски и Ниопаж не дава никакви експлицитни или имплицитни обврски, застапувања или гаранции од кој било вид поврзани со оваа платформа или содржината содржана на оваа платформа.

Ниопаж не дава никакви одобрувања, гаранции или изјави за точноста, веродостојноста, стручноста или комплетноста на каква било таква содржина. Се согласувате дека потпирањето на каква било таква содржина е на ризик на Корисникот. На Ниопаж периодично ја менува, додава, менува, подобрува или ажурира согласноста на оваа платформа со или без претходно известување. Под никакви околности Нiopage бидете одговорни за каква било загуба, штета, повреда, одговорност или трошок настанат или претрпен од користењето на оваа платформа, вклучувајќи, без ограничување, каква било грешка, грешка, пропуст, провизија, одложување, неуспех, прекин, бришење, промена, прекин, прекин или упад во врска со таквата употреба од нас, нашите филијали или која било трета страна. Под никакви околности Нiopage или кој било од неговите партнери и филијали е одговорен за каква било директна, индиректна, последователна, случајна или посебна штета, дури и ако Нiopage бил советуван против ризикот или можноста од такви штети. Корисникот се согласува дека Нiopage нема да биде одговорен за какво било однесување или однесување на Корисникот што произлегува од употребата на оваа платформа. Како резултат на тоа, употребата на оваа платформа и целата или која било од нејзината содржина е на единствен ризик на Корисникот.

Во никој случај Нiopage, ниту кој било од неговите службеници, директори, вработени и филијали, не е одговорен за каква било загуба, повреда или штета што произлегува од вашата употреба на оваа платформа, без разлика дали е, според договор, деликт или на друг начин, и Niopage, вклучувајќи ги неговите службеници, директори, вработени и филијали нема да бидат одговорни за каква било индиректна, последователна или посебна одговорност што произлегува од вашата употреба на оваа платформа.

 

Престанок

Одредбите од овие Услови и правила ќе останат во целосна сила и ефект додека ја користите Ниопаж или неговите услуги. Корисниците може да ја прекинат нивната употреба со следење на упатствата за укинување кориснички сметки во поставките на вашата сметка или со контактирање со нас на [заштитена по е-пошта]

Го задржуваме правото и дискреционото право, и без известување или одговорност, да одбиеме пристап и употреба на Платформата (вклучувајќи блокирање на одредени IP адреси) на кој било корисник од која било причина, вклучително, но не ограничувајќи се на прекршување на каква било застапеност, гаранција или договор. во овие Услови или кој било применлив закон или регулатива.

Ние, исто така, го задржуваме правото, доколку, по наше дискреционо право, утврдиме дека вашето користење на Платформата или нејзините услуги ги прекршува овие Услови и правила или кој било применлив закон или регулатива, да ја прекинеме вашата употреба на платформата и нејзините услуги. или избришете ја вашата сметка и која било или целата ваша содржина, без предупредување или претходно известување. Да претпоставиме дека ја укинуваме или суспендираме вашата сметка поради која било причина наведена во овој дел. Во тој случај, ви е забрането да се регистрирате и да креирате нова сметка под вашето име, или лажен идентитет или изразување на трето лице. Покрај укинување или суспендирање на вашата сметка, Ниопаж го задржува правото да преземе соодветни правни дејствија, вклучително и без ограничување спроведување на граѓанска, кривична и судска правна заштита.

 

Општи одредби

Јазик

Целата кореспонденција направена според овој Договор ќе биде на англиски јазик.

Владејачко право и надлежност

Условите и правилата на оваа платформа ќе бидат регулирани и толкувани според законите на земјата или државата во која работи Niopage. Со ова безусловно се поднесувате под неисклучивата јурисдикција на судовите лоцирани во Република Србија за решавање на какви било спорови.

Одделно

Да претпоставиме дека некој од Условите или Условите е докажано дека е неспроведлив или неважечки според кој било применлив закон. Во тој случај, таквите нема да ја направат целината на овие Услови и правила неприменливи или неважечки. Како резултат на тоа, секоја таква одредба ќе биде избришана без да влијае на преостанатите одредби овде. Одредбите од овие Услови и правила кои се незаконски, неважечки или неприменливи се сметаат за раздвоени од овие Услови и правила и не влијаат на валидноста и извршноста на останатите одредби.

Варијација на термини

Ниопаж го задржува правото да ги ревидира овие Услови во секое време како што смета дека е соодветно. Со користење на Ниопаж, од вас се очекува редовно да ги прегледувате таквите Услови за да се осигурате дека ги разбирате сите Услови и правила во врска со користењето на оваа платформа.

Задача

Ниопаж го задржува правото да ги додели, пренесе и да ги договара своите права и/или обврски според овој Договор без никакво претходно известување или согласност. На корисниците нема да им биде дозволено да доделуваат, префрлаат или склучуваат поддоговор за некое од вашите права и/или обврски според овие Услови. Понатаму, лице кое не е странка на овие Услови и правила нема да има право да спроведува каква било одредба содржана во нив.

Зачувување на имунитетот

Ништо овде нема да претставува ограничување на привилегиите и имунитетите на Ниопаж, кои се посебно резервирани.

Откажување

Нашето неискористување на било кој или на сите одредби од овие Услови и правила во кој било момент од времето нема да функционира како откажување од таквото право или одредба.

Целиот договор

Овие Услови и правила, вклучувајќи ги сите правни известувања и одрекувања на оваа платформа, го сочинуваат целиот договор помеѓу Ниопаж и вие во врска со вашата употреба на оваа платформа. Платформата им препорачува на корисниците да креираат сопствени Услови и правила и Политика за приватност за нивните веб-локации и заеднички производи, бидејќи Условите и правилата и Политиката за приватност на Niopage не важат за веб-локациите на корисниците и вообичаените производи.

 

Решавање на спорови

Платформата и корисникот ќе се обидат да ги решат споровите или несогласувањата преку пријателски преговори, но во случај на неуспешно преговарање, една од страните може да побара спогодба преку судски спор во Стопанскиот суд во Белград.

 

Контактирајте не

За да решите каква било поплака или појаснување во врска со користењето на оваа платформа или нејзините услуги или да добиете информации во врска со тоа, ве молиме контактирајте не на [заштитена по е-пошта].
*Niopage е сопственост на Kings Landing doo Beograd, која компанија е одговорна за актите и должностите на Niopage.

Дојдете до врв