Често поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Да, ако сте програмер, дизајнер или нешто слично на тоа, тогаш мора да имате онлајн биографија/портфолио. Тоа може да биде и вашиот профил на LinkedIn.

Онаа што директно се сведува на поентата.

Работодавците / Менаџерите за човечки ресурси мразат биографија / CV што им одзема толку многу време.

Погрижете се да ги направите овие работи на вашата биографија.

 1. Професионално искуство
 2. образование
 3. Професионално звање
 4. Клучни зборови кои се однесуваат на работата.
 5. Достигнувања во текот на вашата кариера кои би додале вредност на работата.
 6. Кратка историја или наратив или како би сакале да се нарече СНИМКА НА КАРИЕРАТА.
 7. Сите квантитативни мерки.
 8. Мора да додадете релевантни акредитиви и квалификации.
 9. Сите важни врски до вашата работа.
 10. Правилна употреба на АКЦИСКИ ГЛАГОЛИ.
 11. И СЕ И СЕ ШТО ШТО МИСЛИТЕ ЌЕ ВИ ПОМОГНЕ ДА ГИ ЗГОЛЕМИТЕ ШАНСИТЕ ДА СЕ ВРАБОТУВАТЕ!!

Погрижете се да не ги додавате овие работи во вашата биографија.

Не постои тешко и брзо правило. Општото правило е да избегнувате додавање ставки ако тие не додаваат никаква вредност или не помагаат на кој било начин во подобрувањето на вашите шанси за вработување.

 1. Вашата возраст освен ако тоа не е неопходно.
 2. Било какви причини за празнина во вашата кариера.
 3. Слаби оценки освен ако не постои законски или задолжителен услов.
 4. Да се ​​вклучи секоја работа со скратено работно време или со полно работно време кога тоа всушност не е потребно. Или не додава никаква вредност. Прочитајте нерелевантно професионално искуство, освен ако немате соодветно искуство за додавање.
 5. Непотребни лични податоци како на пример брачен статус, ориентација и други несакани работи. На пр. Висина, возраст, религија, политички определби, членство во клуб и место на раѓање.
 6. Не додавајте очекувана плата бидејќи ќе преговарате.
 7. Многу експерти за кариера тврдат дека не треба да ја додавате вашата слика освен ако не аплицирате за работа со која се соочува клиент или освен ако тоа не е потребно.
 8. Освен ако не е конкретно побарано, не додавајте референци. Меѓутоа, ако сметате дека аплицирате за одреден тип на позиција или академска квалификација, тогаш внимателно разгледајте ги вашите препораки.
 9. Долги параграфи кои немаат куршуми.
 10. Генерички изјави на различни работни места без да се спомене вредноста што сте ја додале.
 11. Употребата на „јас“.
 12. Употреба на цветен јазик.
 13. Мора да се избегнуваат правописни грешки, граматички грешки или други слични проблеми.
 14. Хоби или интереси кои не се поврзани со работата.
 15. Причини зошто оставивте некој од вашите претходни работодавци.
 16. Пополнувачите на просторот не смеат да се избегнуваат. Еден од вообичаените примери е „Референцата достапна по барање“.

Еве кои работи мора да ги додадете.

 1. Лесно читливо резиме / CV.
 2. Сите информации може лесно да се скенираат поради употребата на професионален формат. (варира од индустрија до индустрија)
 3. Достигнувања и искуства однапред.
 4. Вашата професионална приказна, а не архивата на настани од вашиот личен живот.

Да, можете да ја приспособите страницата за продолжување со менување на боите и распоредот и таа е потполно бесплатна.

Да, можете да додадете дополнителни информации, како и да додадете мени за соодветните информации.

Едноставно, само пријавете се со достапното корисничко име и одете до контролната табла на администраторите, кликнете страници-> кликнете на „уреди со елементор“ во „почетна“ страница. Сега можете да ја уредувате и заменувате вашата фотографија и текстови како што сакате.

Можете да не контактирате за повеќе прилагодување.

За да ја продадете вашата услуга, треба да се надградите на Premium план.

Треба да се надградите на стандарден план за да напишете блог.

Треба да го надградите секој платен план за да додадете свој сопствен домен.

Дојдете до врв