NioPage – Најдобар креатор на веб-страници за мали бизниси

креатор на веб-страница

Создавањето веб-локација од нула за вашиот бизнис може да изгледа застрашувачко. Но, со помош на креаторот на веб-страницата, тоа не мора да биде.

Користењето на креаторите на веб-локации може да ви заштеди многу време во процесот на дизајнирање. Овде ќе зборуваме за тоа што се создавачите на веб-локации, како работат, како функционираат шаблоните, просечната цена и нашиот предлог за најдобар креатор на веб-страници за мал бизнис. Кога имате креатор на веб-страница, тоа значи дека не ви треба знаење за кодирање.

Во раните денови на интернетот, имавте две опции да водите веб-локација. Можете или да се обидете да научите упатства за HTML и CSS или да го направите тоа сами. Или мораше да ангажирате веб-дизајнер и развивач за да ви направи веб-страница.

Првата опција одземаше многу време. А другиот често беше скап.

Но, сето тоа се промени со доаѓањето на креаторите на веб-страниците. Како што е NioPage, на пример, во соработка со WordPress и додатокот Elementor Pro.

Создавачот на веб-страница дозволува секој да креира веб-страница без знаење за кодирање. Тие обично имаат интерфејс за уредување влечење и спуштање што ви овозможува да влечете ставки на страницата и да ги пуштате каде што сакате да се појавуваат.

Некои креатори на веб-локации имаат и аспект на „Она што го гледате е она што го добивате“ (уредување во живо). Кога работите со интерфејсот за уредување во живо, можете веднаш да ги видите промените на вашата страница додека ги правите.

На пример, ако додадете слика на вашата страница, таа веднаш ќе се појави на страницата. Ова ви овозможува да видите како сликата изгледа и функционира со остатокот од содржината на вашата веб-страница. Потоа можете да ја преместите сликата, да ја менувате големината и да ја позиционирате додека не сте задоволни со нејзината позиција на страницата.

Сето ова е можно без да се допира линијата на кодот. Треба само да ги повлечете и испуштите елементите каде што сакате да се појават.

Популарните креатори на веб-локации се лесни за користење и дозволуваат секој да креира веб-локација, дури и ако немаат голем буџет или ако веќе се воспоставени имиња во нивниот бизнис. Исто така, вреди да се напомене дека повеќето креатори на веб-страници работат како самостојна платформа.

Најдобрите шаблони за креирање веб-страници за мал бизнис 

Повеќето креатори на веб-страници доаѓаат со библиотека со шаблони што можете да ја користите како почетна точка за вашиот дизајн. Креаторите на веб-страниците обично имаат на располагање широк спектар на дизајни на шаблони.

Некои шаблони се специфични за нишата, како што се шаблоните дизајнирани за одредени професии или хоби. Други имаат поопшта привлечност кон широката индустрија како што се давателите на услуги, онлајн продавниците со функционалност за е-трговија и креаторите на курсеви.

Благодарение на шаблоните, можете да заштедите многу време при градењето на вашата веб-страница. Во основа, креаторот на веб-страница работи вака:

 •  Изберете образец од библиотеката на креаторот на вашата веб-страница.
 • Уредете ги вградените елементи за да ги додадете вашите фотографии, видеа и текст.
 • Изберете опции за прилагодување за бои, фонтови и други визуелни стилови на шаблони.
 • Откако ќе бидете задоволни со тоа како изгледа вашата веб-страница, се што треба да направите е да ја објавите.

Најдобри цени за креаторот на веб-страници

Сега кога знаете што е креатор на веб-страница и како функционира, ајде да зборуваме за цените. Како што споменавме порано, некои креатори на веб-страници се самостојни платформи. Тоа значи дека месечните трошоци се поврзани со нив. Плаќате месечно за користење на Алатката за веб-локација и сите нејзини функции.

Сепак, не треба да се грижите за наоѓање план за хостирање бидејќи услугите за хостирање обично се вклучени со создавачот. Месечните трошоци се разликуваат од една до друга локација. Обично се движи помеѓу 10 и 50 долари месечно, во зависност од планот што ќе го изберете за време на регистрацијата.

Креаторите на едноставни веб-страници се поевтини од ангажирањето дизајнери.

Еве ја добрата вест:

Има подобро решение, а тоа е NioPage Builder, кој нуди целосна поддршка за системите за управување со содржини (CMS) додека останува достапен и за почетници и за професионалци.

NioPage Builder е висококвалитетен креатор на веб-локации што го олеснува креирањето веб-локација без знаење за кодирање или ангажирање развивач. Можете да ги користите неговите карактеристики со влечење и пуштање содржина на вашите страници.

NioPage Builder ви овозможува целосно да ја искористите комбинираната моќ и флексибилност што ги носи WordPress.org, за да бидете сигурни дека вашата веб-страница ќе може да расте и да се развива, како и вашиот бизнис.

Со избирање на NioPage Builder, добивате поедноставено искуство за градење веб-страници заедно со овие придобивки:

 •  Пристапете до илјадници бесплатни додатоци кои служат како додатоци за вашата страница.
 • Способност да додадете различни функции и функционалности на вашата страница.
 • Алатки за оптимизација кои му помагаат на вашата страница да добие подобро рангирање на пребарувачите и да врши општа оптимизација на вашето онлајн присуство.

Како работи NioPage Builder?

NioPage Builder нуди целосна леснотија на користење. Сè што треба да направите е да изберете а ценовен план што одговара на вашите потреби. NioPage автоматски ќе го инсталира WordPress за вас, заедно со приклучокот Elementor Pro.

Откако ќе заврши процесот на инсталација, ќе можете да се најавите на вашата сметка на NioPage и да започнете да работите на вашата страница. Можете да ја уредувате содржината на заштитникот на страницата, да поставувате слики, да го приспособите изгледот и многу повеќе.

Главните карактеристики на NioPage Builder кои го издигнуваат како најдобар креатор на веб-страници за сопственици на мали бизниси вклучуваат:

 • Библиотека со претходно направени шаблони за креирање веб-страници за мали бизниси кои можете да ги користите како почетна точка за дизајнирање на вашиот сајт.
 • Однапред подготвени делови со кои можете да го користите интерфејсот за влечење и пушти за визуелна интеракција за да додадете различни типови на содржина на страницата.
 • Целосна контрола врз дизајнот на вашата веб-локација за да можете лесно да менувате бои, фонтови, па дури и да прикачувате сопствени фонтови.
 • Способност да се видат промените на страницата додека ги правите.
 • Пристап до голем број бесплатни фотографии.
 • Можност за прикачување слики, видеа, аудио содржина, музика и многу повеќе.
 • Моќта за лесно додавање блог и управување со објавите на блогот во WordPress
 • Карактеристики за креирање сајтови за е-трговија и интеграција со WooCommerce за да креирате сопствена продавница за е-трговија
 • Пристап со еден клик до WordPress за да можете лесно да се префрлате помеѓу WordPress и NioPage Builder и Елементатор.
Дојдете до врв