Vad är ett digitalt CV och hur man skapar ett

Digitalt CV

Hur gör man ett original online-CV eller digitalt CV?

Du vill uppnå affärssamarbete, men du lyckas aldrig presentera dig för framtida arbetsgivare och medarbetare. När du söker jobb tar det tid att skicka ett CV, väntan på svar – första, andra intervjuomgången, och i slutändan uppstår frågan om arbetsgivaren har uppmärksammat ditt arbete hittills. Det hela frustrerar dig lite och du vill få ett eventuellt jobb på ett originellt sätt.

Det är därför det finns NioPage, som låter dig skapa ditt ursprungliga digitala CV på bara några klick och några minuter.

Vi kan hålla med om att det traditionella CV:t med kronologiska recensioner redan har överträffats. Mycket papper, sändningskanaler och ett formulär som är lite föråldrat, speciellt om du håller på med lite bildkonst, kan du inte packa ditt arbete så långt på 2 pappersark. Det krävs mycket mer för att presentera sig själv.

Om du vill se helt professionell ut på en sökmotor kan NioPage hjälpa dig med det. Digitalt CV gör det lättare att presentera för arbetsgivaren. Det är väldigt enkelt att skapa attraktivt digitalt innehåll i form av en biografi, med en bonus som en video, foton och en del av ditt arbete hittills.

Självklart behöver det digitala CV:t inte begränsas till privatpersoner och privatpersoner, du kan skapa och använda det som företag om du vill presentera dina tjänster och arbete för ett annat företag eller slutanvändare.

Hur sticker man ut i ett gäng CV i en jobbtävling?

 Det är ingen hemlighet att arbetsgivare söker efter namn på potentiella anställda på sökmotorer, särskilt Google. Din personliga presentation online kan vara avgörande för din framtida verksamhet. Ett digitalt CV är sökbart och ger dig mer kontroll över ditt rykte online.

Det ser professionellt ut när din framtida arbetsgivare, istället för att stöta på ett album fullt av dina semesterbilder, hittar ett elegant och toppmodernt digitalt CV på nätet.

Många branscher kräver nuförtiden att kandidater publicerar sina CV online i ett specifikt format (t.ex. MS Word, HTML eller PDF) genom att ladda upp dem från en annan plats.

Den största fördelen med digitala CV är att de är aktuella. Om ett företag behöver anställa en arbetare snabbt eller letar efter ett tillfälligt eller deltidsjobb, kommer det att leta efter en snabb lösning, och ett online-CV öppnar omedelbart dessa vägar för dig.

 Du kommer att sticka ut från mängden och du kommer att göra det lättare för arbetsgivare att få tillgång till onlineutbudet av dina egenskaper. När en potentiell arbetsgivare ser ditt namn, skriver in det i en sökmotor, kan de se de färdigheter de behöver. Detta kan vara det som tar dig närmare önskad position.

 Digitalt CV ger dig mer flexibilitet och möjlighet att uttrycka kreativitet än tryckta versioner eller föråldrade pdf-filer, utan att det krävs några tekniska kunskaper för att göra det.

Vilka är fördelarna med ett digitalt CV?

 Det råder ingen tvekan om att du behöver justera ditt CV innan du söker ett jobb. Vi är överens om att det tar mycket tid. Det är här fördelarna med en digital portfölj kommer in i bilden:

 • Först och främst är det ständigt uppdaterat, eftersom du kan ändra det när som helst och lägga till nytt innehåll.
 • Du kan också ha flera versioner av din portfölj beroende på var du vill tävla.
 • Det finns ingen anledning att tråkigt skriva ut varje kopia. På så sätt kan du använda en version som lyfter fram de färdigheter som gör dig till en bra kandidat för en viss position.
 • Genom att hålla ditt digitala CV online kan du också omedelbart uppdatera ditt CV med den senaste utvecklingen och till och med meddela potentiella arbetsgivare om denna uppdatering.
 • Om du har glömt att ta bort en av de tidigare arbetsgivarna eller om du såg ett stavfel, redigera det bara på din smartphone. (Tidigare skulle du behöva komma åt din dator, redigera felen i filen och sedan gå till tryckeriet för att skriva ut ett nytt CV och först därefter skicka det till arbetsgivaren via e-post.)
 • Med en onlinebiografi tar det bara några få klick, sparar nerver, dyrbar tid och räddar planeten från gamla papper.

Hur söker man jobb med ett digitalt CV?

 Väldigt enkelt, via länk. Du behöver inte hantera portokostnader eller panik när du kommunicerar med chefer och undrar om din post har gått till rätt adress. Låt dina nätverk arbeta för dig. Du kan också ansluta till vissa sociala profiler som LinkedIn t.ex

 Du kan också använda ditt digitala CV för att rikta potentiella arbetsgivare till ditt arbete hittills. Om du är en författare kan du länka din blogg eller specifika privata arbete direkt från ditt CV, vilket ger arbetsgivarna en presentation av ditt bästa arbete. Du kan göra det kreativt och okonventionellt.

Tekniska framsteg gör att det digitala CV:t ser professionellt och kreativt ut på samma gång. Om du är inspirerad är detta en personlig presentation som gör att du kan rikta din energi på rätt sätt. Du kan använda mallar som verkligen kommer att betona din biografi. Att välja en färg eller ett specifikt teckensnitt kan fullborda din presentation. Du kan publicera ditt digitala CV med videor, foton och grafik eller lägga till delar av din portfölj som du tror skulle kunna "glädja" potentiella arbetsgivare. Detta är särskilt intressant för frilansare.

Så var kreativ, men inte rörig. Det är dock bäst att inte ange ditt telefonnummer eller din adress på din webbplats. Det räcker med en e-postadress. Vid intresse kommer du att bli kontaktad för att boka en anställningsintervju, antingen personligen eller per telefon.

Hur skapar du ditt digitala CV (portfölj)?

Väldigt enkelt.

Skapa en profil på NioPage, registrera dig och få tillgång till din webbplats.

NioPage ger dig enkel och flexibel sidredigering. Med Elementor Pro du kan enkelt redigera vilken textruta som helst, infoga bilder eller videor efter önskemål. Du kan ändra storlek, färg, teckensnitt, länka sidan med vissa länkar om det behövs. Så allt du vill visa på din digitala sida låter NioPage dig göra det. Du behöver inte kunna programmering eller webbdesign. Välj en av de erbjudna mallarna och börja skapa innehåll.

Paketpriset inkluderar:

 • värd,
 • installerat WordPress-tema,
 • ansluter till din domän,
 • Gratis Elementor Pro-plugin (priset för detta plugin är $ 49 per år)
 • Vårt stöd

Allt är klart för dig att ange innehåll. Inom några minuter och några klick kan du ha ditt första professionella online-CV redo att skickas till potentiella medarbetare och arbetsgivare. Om du äger ett företag och vill presentera ditt arbete kan du också göra det på detta sätt. Enligt valt paket och avtalad tjänst får du en faktura till din e-postadress.

Kontakta oss!

digitalt CV

Lämna en kommentar

Bläddra till början