Digital portfolio för designers och illustratörer

Digital portfölj

 

FRILANSARE – Hur man hittar ett jobb

Du ägnar dig åt kreativt arbete och du är frilansande konstnär, du vet hur svårt det är att få jobb. Du jobbar ständigt på dig själv, fulländar ditt arbete, men du kan inte sticka ut i havet av webbdesigners och illustratörer. Lediga jobb stängs ofta, eller så vinner jobbet genom en rekommendation eller tillfällig kontakt. Att skicka in ett klassiskt CV för denna typ av jobb är inget alternativ, det är alltid nödvändigt att bifoga en del av dina tidigare arbeten i form av en portfolio.

Det som kan vara lösningen på dina problem är DIGITAL PORTFÖLJ.

Varje frilansare och kreativ behöver en professionell portfölj som visar upp deras arbete och färdigheter för att få fler kunder och förbättra varumärkets synlighet.

Du behöver inte längre några speciella kunskaper och färdigheter för att skapa din digitala sida som visar ditt arbete. Om du skapar din kreativa digitala portfölj kommer den säkert att skilja dig från konkurrenterna och du kommer att locka uppmärksamheten från potentiella kunder som gillar ditt arbete.

Hur gör man en DIGITAL PORTFÖLJ?

 Du har bestämt dig för att du behöver en digital portfölj, toppen!

Om du är frilansare eller i den kreativa branschen (till exempel artist, fotograf, grafisk designer, låtskrivare eller programmerare), då är du på rätt plats. NioPage låter dig skapa din digitala portfölj på ett enkelt och kreativt sätt med bara några få steg.

Och när du skapar din portfölj kommer du:

  • Se mer professionell och annorlunda ut från resten av konkurrenterna
  • Du kommer att kunna bygga ditt varumärke som betonar dina värderingar

NIOPAGE WEB PAGE TUTORIAL – för att skapa en digital portfölj

För att bygga din portfölj behöver du en webbplats i första hand.

NioPage erbjuder ett gratis urval av webbplatser med ditt namn och vår domän, eller en domän med ditt namn och din domän som skulle betalas månadsvis.

NioPage är det perfekta valet för webbplatsskapare. Nio Page förlitar sig på WordPress + använder ett Elementor Pro-plugin-element, vilket avsevärt förenklar designen.

Med bara några få steg kan du skapa din egen webbplats. Och om du har mer kunskap och fantasi kan du ta den till en professionell nivå med bara några extra steg.

Du måste logga in och välja ditt domännamn. Om du väljer gratisversionen kommer den att se ut så här www.dittnamn.niopage.com Om du väljer den betalda versionen kommer din sida att se ut så här www.dittnamn.com/co 

Inget behov av att installera något, allt finns på webbplatsen. Det är väldigt enkelt och lätt att använda. Du kan välja en av de erbjudna mallarna och omedelbart börja infoga innehåll på sidan. Det som är speciellt bra med NioPage är att man direkt ser förändringarna i sidans utseende.

Att ge en nyinstallerad webbplats en attraktiv design är avgörande för att skapa en portfölj. Utöver standardtemat som följer med denna webbplatsskapare kan du skapa din egen design. När du designar en webbplats för din portfölj, se till att du optimerar den för mobilen eftersom ett stort antal användare kommer att återvända till din webbplats om den är mobilanpassad.

Hur kan jag lyfta fram mitt arbete om jag är engagerad i kreativt arbete?

Att visa exempel på ditt arbete eller tidigare projekt är det som säger till potentiella kunder att du har kompetensen och erfarenheten samt kreativiteten i ditt arbete hittills.

Skapa en speciell sida på din webbplats och döp den till Projekt, Foton, Videor, Portfolio och liknande och lyft fram ditt bästa arbete.

Hela webbplatsen är din onlineportfölj, men genom att namnge en "Portfolio"-sida leder kunderna snabbt till dina bästa exempel på projekt.

Lägg gärna upp olika projekt på din hemsida för att visa kunderna din bredd, men överdriv inte, det är viktigt att behålla kundens uppmärksamhet.

Se till att du uppdaterar din portfölj med de senaste och bästa exemplen på ditt arbete, vilket inte är några problem med NioPage, du kan göra det från din smartphone.

 Utöver ditt arbete som sticker ut i förgrunden i din digitala portfolio måste du givetvis skriva något om dig själv om din utbildning, arbetslivserfarenhet, vilka tjänster du erbjuder och liknande. Allt måste vara klart och koncist. Om du har några tidigare uttalanden från kunder som du har arbetat med, se till att lägga upp dem på din webbplats. och naturligtvis lämna kontaktuppgifter. Nio Page erbjuder ett stort urval av färdiga formulär som du kan infoga på din sida med ett klick.

 Du har gjort en bra portfolio om kunden har granskat hela sidan, är imponerad och vill betala dig för att hjälpa honom med sitt arbete.

Och nu jobbsökandet! Publicera din digitala portfölj!

Det är dags att visa ditt arbete för världen. När du är klar med att skapa en portfölj är det dags att dela den. Det skulle inte vara dåligt att utforma din marknadsföringsstrategi i förväg och marknadsföra din webbplats och ditt arbete därefter. Be så klart dina vänner och kollegor att dela din sida, du vet aldrig när det kommer på det sättet.

Även om det förmodligen finns flera liknande företag online som erbjuder dessa tjänster, låter NioPage dig enkelt skapa en profil, ansluta en domän och designa din sida med bara några få steg.

Om du är intresserad, se www.niopage.com gör din gratissida för att starta, om du gillar den, uppgradera den med ett av våra paket. 

 Lycka till!

Prova kostnadsfritt

Lämna en kommentar

Bläddra till början