Vad är ett EPK eller elektroniskt presskit, och vem behöver det?

EPK

Behöver musiker en EPK?

Enkelt uttryckt är det ett online-CV eller musikwebbplats skapad speciellt för musiker. Liksom alla biografier är EPK:er ett enkelt sätt för människor som vill arbeta med dig att lära sig mer om dig och hur de kan engagera dig. 

Hur gör man din EPK?

Om du vill presentera dig själv som en professionell musiker är det samma sak som att starta ett företag. En bra presentation är mycket viktig. EPK är designat för att locka människor som vill arbeta med dig. Så din EPK bör rikta in sig på personer som bokningsagenter, förlag, lokaler, reportrar/media, distributionsagenter, promotorer och andra potentiella affärspartners. När du skriver texten till din EPK, tänk på dessa personer för att bättre fokusera ditt innehåll och din ton.

Vad ska en EPK innehålla?

Först och främst är det här din biografi. Den ska innehålla information om vem du är, när du började din musikkarriär, om musikutbildning, information om bandmedlemmarna, till exempel vilka instrument de spelar och en lista över din fullständiga diskografi.

Kontaktinformation – Agenter kan inte boka dig om de inte vet hur de kan nå dig.

Information om hur och var de kan kontakta eller höra dig ska också hittas här.

En viktig sak är också bilderna. Lägg till professionella högupplösta bilder av bandet till ditt presskit. Gör dina bilder tillgängliga för nedladdning så att rätt personer enkelt kan hitta dig i mängden.

När det kommer till din musik är det din slutprodukt du säljer. Lägg till din kompletta diskografi tillsammans med en gratis nedladdning av dina bästa låtar eller singlar för att göra en deal och schemalägga din nästa spelning. Lista alla viktiga detaljer som låtsamarbetare, låtskrivare och instrumentalister i dina spellistor för att bättre vägleda dem i deras arbete och musikaliska samarbete hittills.

Dela din EPK

Du spenderade inte all den tiden på att skapa en musikvideo eller perfektionera ditt liveframträdande bara för att hålla det för dig själv. Lägg till alla bra videor till din EPK för att visa arrangörerna vad de kan förvänta sig av dig på en spelning, konsert, uppträdande.

Inkludera alla bloggar, publikationer och tidningar som har hyllat ditt band.

Hjälp bokningsagenter att möta dina behov på scenen genom att specificera tekniska krav som mikrofonnummer, portar, scenlayout och så vidare. Denna lista bör finnas tillgänglig för nedladdning så att det skulle vara lättare för arrangörerna att göra allt i bästa ordning.

Om du har bokat föreställningar utanför staden, hjälp agenter genom att lägga upp information om rese-/gästbehov på din sida. Information som hur många bandmedlemmar som kommer att resa, hur många hotellrum som behövs och alla kostrestriktioner som t.ex. bör beaktas.

Tidigare skickades tryckta paket i fysisk form, på CD eller på band om du kommer ihåg. Idag kan EPK:er vara online, i PDF-format eller till och med bara i videon. EPK är bättre om den är online. Du har möjlighet att interagera online med innehållet i antingen ljud eller video.

EPK måste vara dynamisk. Så du kan enkelt lägga till låtar/MP3, foton, videor, spelningar och uppdatera dina aktiviteter på sociala nätverk.

Du behöver inte rikta in dig på din publik med din text, bilder och information, vilket i det här fallet inte är dina fans, utan tvärtom:

  • Bokningsagenter
  • Evenemangsarrangörer, festivalen framför allt
  • chefer
  • Förlag
  • Musikbloggar
  • påverkare

Skapa en spårningsknapp på sociala nätverk, ett kontaktformulär samt möjligheten att lämna kommentarer under ditt publicerade arbete.

Skapa en original EPK för ditt band

Om du tror att du inte kan göra det själv och du behöver professionell hjälp så har du fel, NioPage webbbyggare kan hjälpa dig med det!

Ett elektroniskt presskit är ett måste för alla artister. Gör en sådan EPK som kommer att blåsa bort all konkurrens. Med mallar och verktyg skräddarsydda för din bransch.

  • Designa ett professionellt epos på några minuter.
  • Välj en mobilvänlig mall för EPC och gör den unik med vår visuella designredigerare. Lägg enkelt till och ordna om din text och media för att skapa ett modernt presskit som du stolt kan dela med branschen.

Berätta historien om ditt band med hjälp av EPK

samt NioPage webbplats byggmästare 

Flexibla textredigeringsfunktioner låter dig lägga till ditt CV, skriva ut recensioner och allt som gör dig bra med bara några klick. Med hjälp av dra och släpp alternativ från Elemeter, kan du enkelt redigera din sida med intressant innehåll. Lyft fram dina karriärprestationer och visa branschrepresentanter att din talang är redo för scenen.

Berätta historien om ditt band med

Lämna en kommentar

Bläddra till början