Varför valde jag NioPage för att bygga min webbplats

Varför valde jag NioPage för att skapa min webbplats

Om du är en entreprenör, frilansare eller ett litet företag, har du säkert stött på smärtan som kallas att skapa en webbplats. Du vet hur svårt det är att hitta någon som kommer att göra sajten precis efter din smak och att du har råd med den tjänsten. Jag kommer att berätta om min erfarenhet.

När jag bestämde mig för att starta mitt eget företagande var det första jag insåg att jag behövde en hemsida. Jag skapade konton på sociala nätverk, men jag visste att det inte räckte att agera seriöst och professionellt. Med tanke på att jag tidigare hade förlorat mitt jobb, och jag är förälder till två barn, räckte inte min budget till för att anställa någon för att göra en hemsida åt mig vid den tiden. Det jag hade vid den tiden var tid, så jag bestämde mig för att göra sidan själv.

WorPress – bästa alternativet för att skapa webbplats

Jag har såklart hört talas om WordPress och använt gratistjänster innan, det vill säga skapat gratisinnehåll (blogg). Den här gången fick det bli med en seriös domän och hosting. Det första jag gjorde var att skapa innehåll i gratisversionen för att se om jag kunde göra det alls. Jag valde en specifik mall som jag trodde skulle passa min sida. Men efter att ha lagt in en del av innehållet insåg jag att jag saknade något, så jag bytte ämne och så vidare flera gånger. Att skapa sajten tog dagar, det tog mig lång tid att ta reda på hur man skapar en navigeringsmeny, infogar en kontaktruta eller en åtgärdsknapp och hur man redigerar bildgalleriet för att vara snyggt...

När jag äntligen var klar var jag nöjd med innehållet, det verkade förståeligt, tydligt och läsbart, även om jag fortfarande var missnöjd med designen. Eftersom jag inte hade så många val, bestämde jag mig för att göra det och fortsätta med mitt arbete.

Hur får man allt i ett?

Nästa steg som följde var att välja en domän, leta efter gratis namn som skulle matcha min sida. Det fanns skillnader i pris beroende på leverantör. Ett par dagars funderande och köp av en domän följde. Sedan insåg jag att detta inte är slutet på min ångest, utan att jag måste köpa hosting logiskt. Det är återigen ett par dagars research, rådfråga med vänner, fråga var man kan köpa hosting till vilket pris och liknande. När jag äntligen bestämde mig insåg jag att jag var tvungen att göra en webbplatsmigrering. För att överföra allt innehåll från den gratis där jag skapade sidan till den här betalda. Jag hade huvudvärk. I det ögonblicket insåg jag att jag definitivt inte kan göra allt ensam och att jag behöver hjälp. Jag betalade för att migreringen av sajten skulle göras av min webbhotell, priset för tjänsten debiteras per arbetstimme. När de äntligen gjorde migreringen åt mig eftersom den också är planerad och väntar, då såg jag att hela ämnet jag valde stördes och att min sida inte längre ser likadan ut.

Jag hade inte längre något att leta efter där, jag behövde hjälp av en vän igen. Jag bad min vän att ge allt tillbaka till mig eftersom han vet hur och kopplar ihop det fint. Jag betalade inte för den tjänsten eftersom en bekant gjorde det åt mig, men du ska veta att varje timme kostar pengar.

Efter en månad av dagligt arbete, utgifter jag hade på vägen, fick jag äntligen en egen hemsida. Och jag var överlycklig över att det äntligen var över och att jag kunde börja jobba. Jag delade sidan på mina sociala nätverk och det var allt.

Och så dök NioPage upp

Men bara ett år efter hela historien, NioPage visas. Nio Page erbjuder ett komplett utbud av tjänster och allt på ett ställe. På bara några minuter kan du välja en domän för att ansluta till ditt webbhotell, välja ett ämne och infoga innehåll. Det är väldigt enkelt och tydligt, och designen är mer avancerad och modern än vad jag gjorde i klassisk WordPress. NioPage är också ansluten till WordPress men använder en superplugin som kallas Elementor Pro-plugin. Med Elementor, är det enkelt, roligt och kreativt att skapa innehåll. Och efter att ha ägt sajten i ett år bestämde jag mig för att skapa ett konto på NioPage-webbplatsen och återskapa innehåll och skapa en helt ny webbplats för mitt företag. Men den här gången blir det, med animerade titlar på sidan, med rörliga bilder, fantastiska gallerier. Anpassad för mobiltelefoner. Frestande för en potentiell kund. Och jag känner ingen rädsla, dessutom kan jag inte vänta med att börja jobba igen. Bara den här gången kommer det inte att hålla i flera månader och jag kommer att arbeta obehindrat eftersom jag vet att resultatet kommer att bli jättebra.

Prova NioPage, du har en gratisversion, logga in och skapa en sajt för ditt företag eller gör ditt digitala CV, varför inte? Om du gillar det lika mycket som jag, välj ett av de betalda paketen och placera dig bättre på sökmotorn. Lämna gärna en kommentar, vad är din erfarenhet av att använda NioPage?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på Linkedin
Dela på e-post

Lämna en kommentar

Bläddra till början