Ska en podcast ha en egen hemsida?

podcast

8 skäl till varför det är bra att ha en podcastwebbplats

Om du har en egen podcast är du bekant med att poängen inte bara är att ha bra innehåll och bara dina vänner lyssnar på dig, utan också att nå en bredare publik. En webbplats är ett verktyg som kan hjälpa dig med det.

Att skapa en podcast tar mycket tid och ansträngning, det vore synd om innehållet är bra om det inte når sin publik. En framgångsrik podcast har sitt syfte, den pratar om ett visst ämne och öppnar diskussioner, sprider kunskap och intresse.

Här är 8 anledningar till varför det är bra att ha en webbplats för poddprogram:

Var tillgänglig för en bredare publik

1. Alla lyssnar inte på podden genom samma medium och därför är det viktigt att du har en hemsida och att publiken lättare hittar dig om de vill följa ditt arbete. Det är också lättare att dela webbadressen till podden om den finns på hemsidan.

Få kontakt med din poddpublik

2. Få kontakt med din publik – ge dem möjlighet att lära sig mer om dig, presentera dig själv via webbplatsen. Guide dem till de ämnen du pratar om. Lämna utrymme på din webbplats för att kommunicera med lyssnare.

Hur man bygger varumärke med podcast

3. Designa din visuella identitet – om du gör en podcast är det klart att publiken inte behöver veta hur du ser ut. Om du har en hemsida kan du designa en digital identitet, välja färger och en logotyp som följer dig och känns igen på den.

SEO för poddsändare

4. Förbättra din SEO genom webbplatsen – om du lägger in beskrivningar av ämnen för diskussion i programmen, transkriptioner av själva programmen på webbplatsen, kan du dyka upp i sökmotorn mycket snabbare för en ny potentiell lyssnare.

Hur man tjänar pengar med podcast

5. Och varför ha en podcast och jobba så hårt om du inte kan tjäna pengar på den. Placera en donationsknapp på din webbplats, eller om du redan har ett byggt varumärke kan du sälja produkter relaterade till din podcast genom din webbplats.

Behåll din publik

6. Ge lyssnarna en anledning att prenumerera på din podcast, nå ut till din publik och meddela dem via e-post om nyheter, annonsera din podcast, marknadsföra ditt program.

Bonusmaterial hjälper till att hålla poddpubliken engagerad 

7. Du kan också erbjuda lyssnare som följer dig via hemsidan en del bonusmaterial som endast skulle vara tillgängligt för lojala lyssnare av ditt program.

Podcast -analys

8. Slutligen kan du via hemsidan själv övervaka analyserna, vem som lyssnar på dig och när, eventuellt arbeta med några brister och rätta till dem.

Sammanfattning:

Sammanfattningsvis är en webbplats väldigt viktig för alla varumärken, och du bör nu se varför den är så viktig för poddsändningar och poddsändare. Du kan ta din podcast till nästa nivå när du skapar en webbplats för den.  

 

Du är inte säker på var du ska börja? Gör en webbplats gratis på NioPage

Har du redan en podcast?
Och ingen hemsida?

Bläddra till början