Varför ska en bilverkstad ha en hemsida?

Det finns flera situationer där du letar efter en bilverkstad.

Du är ny i stan, du känner ingen, det finns ingen som rekommenderar en mekaniker nära dig.

Eller så har du bytt bil och din gamla mekaniker fungerar inte med det bilmärket.

Det är helg och din hantlangare jobbar inte på semestern och du behöver en reparation akut.

En prisändring eller missnöje har fått dig att leta efter en annan biltjänst.

Vad gör de flesta i allmänhet i en sådan situation? De går online och letar efter en bilmekaniker i närheten.

Hur kan en webbplats förbättra ditt företag?

Detta är precis den första och viktigaste anledningen till att du bör ha en egen hemsida om du har en bilmekanikerverkstad. Om du har en hemsida kan du presentera dig själv bättre och snabbare för framtida kunder. Hur många år har du funnits, vilka bilar reparerar du, var får du delar ifrån, vad är priserna och så vidare...

På hemsidan kan du annonsera några årliga kampanjer om du organiserar dem, kanske någon rabatt för service eller däckbyte. Du kan vara öppen för frågor och svar online, lämna utrymme för kommentarer så att nöjda kunder berömmer eller rekommenderar dig.

Naturligtvis är en karta över hur man tar sig till dig och ett telefonnummer ett måste, vilket gör det lättare för en potentiell kund att boka tid och enkelt hitta dig.

Hur är man tillgänglig för kunder 24/7?

En annan viktig punkt på webbplatsen är bloggsektionen. Varför är en blogg viktig? Jo, inom bloggen kan man gå igenom lite grunder angående bilunderhåll, reparationer, råd när service behövs, vilka situationer som är alarmerande och vad man ska göra i de situationerna osv.

Det är precis så du kommer att göra SEO-optimering av din hemsida genom texter och dyka upp snabbare i sökmotorn. Och därför kommer du också att ge svar på de flesta av de frågor som dina kunder annars skulle ställa till dig, med svaren på frågorna tillgängliga både när butiken är stängd och när du sover.

Om du funderar på om du ska vara tillgänglig online och modernisera ditt företag lite, tänk inte längre, gå till  niopage.com och skapa din webbplats. Till att börja med kan du göra det helt kostnadsfritt. Titta på paket tillgänglig och välj den som passar ditt företag.

Tror du att du behöver en?

Bläddra till början